Pyhäjoen luontopolku Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

IMG_3930

Maasto oli paikoin todella vehreää

Päiväretkemme Pallastuntureiden läheisyydessä sijoittui Pyhäjoen maastoon. Olimme suunnitelleet lähestyvämme Pyhäjokea länsipuolelta Pallaskeron suunnasta ja ihailevamme vielä samalla tunturimaisemia, mutta koska Pallaksen luontokeskukselle tultuamme satoi vettä, päätimme muuttaa reittisuunnitelmia ja lähteä matkaan idästä Pyhäjoen luontopolun aloituspisteestä. Päiväretkemme lyheni samalla muutamalla kilometrilla suunnitellusta, mutta se oli säätä ajatellen vain hyvä.

Parkkeerattuamme auton luontopolun aloituspisteelle ja heitettyämme repun selkään paistoi aurinko. Polku kulki aluksi vehreässä jokivarressa, kunnes nousi metsän siimekseen. Kosteimmilla paikoilla pitkokset pitivät jalkamme kuivina. Maastossa riitti katseltavaa, tapasimme reitillä myös pari valokuvaajaa, jotka olivat tulleet ottamaan luontokuvia. Luontopolun nähtävyytenä voi pitää länsipäässä sijaitsevaa koskea kalliojyrkänteineen. Vietimme evästaukoa kalliolla istuskellen ja auringosta nauttien.

This slideshow requires JavaScript.

Luontopolku on 3,5 km pitkä ja reitti on luonteeltaan helppo/keskivaikea. Reitin varrella olevat pitkokset ovat paikoin huonokuntoisia ja reitille osuu myös joitakin kivikkoja, joten jalkoihinsa on syytä katsoa. Luontopolun kiertäminen vei meiltä taukoineen noin kaksi tuntia. Ukko oli mukana kantoliinassa ja reppuun olimme sateen varuilta pakanneet sadeviitan Ukon suojaksi (kuten melkein joka reissulla). Maastosta tultuamme hyppäsimme autoon ja ajoimme vielä tulille Pallasjärven kodalle. Kodalla Ukkokin heräsi syömään ja vaipanvaihdolle. Meille sattui hyvä tuuri sateen kanssa, sillä kodalle päästyämme alkoi sataa myös Pallasjärvellä.

 

Kohde: Pyhäjoen luontopolku , Muonio. Polku alkaa Pallasjärven läheisyydestä Pyhäjoen sillan parkkipaikalta, katso Muonion kunnan sivuilta tarkemmat ohjeet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s